Hvitvin - Crémant De Loire Château Du Breuil Økologisk - HVITVIN
Druetype: 60 % chenin, 40 % chardonnay.
Jord: Grønn skifer med purpurfargede partier over skiferjord.
Beskjæring: Guyot Poussard-beskjæring.
Arbeid: Nøye knoppfjerning, mekanisk bladfjerning.
Vingården drives økologisk. Jordarbeid utføres med presisjon og stor respekt for mikrobiell liv. Plantevern er basert på nøye observasjon av vegetasjonen og stor reaksjonsevne.
Høsting: Håndplukking i 20 kg perforerte kasser. Druene sorteres nøye i vinmarken, i begynnelsen av den gyldne fasen, og er fri for råte.
Vinifikasjon og lagring: Fraksjonert pneumatiske pressing. Kun hjertene av cuvéene beholdes. Retur og beskjæring sorteres bort. Alkohol- og malolaktisk gjæring i rustfrie ståltanker.
Serveringstemperatur: 8-10 °C